Ο Σύλλογος Θεραπευτικής Άσκησης «ΥΓΕΙΑ+ΑΘΛΗΣΗ» έχει ως σκοπό την εφαρμογή και διάδοση του αθλητισμού ως μέσο βελτίωσης της φυσικής – ψυχικής κατάστασης, πρόληψης και θεραπείας, προαγωγής της υγείας και ευρωστίας σε άτομα της παιδικής – μέσης και τρίτης ηλικίας που είναι υγιή ή πάσχουν από κινητικές δυσλειτουργίες και άλλες ποικίλες παθήσεις με τη συνεργασία ειδικών, όπως εξειδικευμένων καθηγητών φυσικής αγωγής, ιατρών διαφόρων ειδικοτήτων, φυσικοθεραπευτών, διαιτολόγων, ψυχολόγων κ.α.

          Η επίτευξη του σκοπού γίνεται με τους ακόλουθους τρόπους:

α) Πραγματοποίηση ατομικών – ομαδικών προγραμμάτων εξειδικευμένης άσκησης υπό την καθοδήγηση καταρτισμένου εκπαιδευτή στον τομέα Φυσικής Αγωγής, Υγείας και Άσκησης, Εργοφυσιολογίας και Αθλητικής φυσιολογίας.

β) Διενέργεια δοκιμασιών αξιολόγησης φυσικής κατάστασης (εργομετρικές μετρήσεις).

γ) Οργάνωση διαλέξεων στο ευρύ κοινό ή σε επιστημονικά συνέδρια πανελλήνια και διεθνή, ειδικά φροντιστήρια και προγράμματα πρακτικής εκπαίδευσης, σχετικά με τα οφέλη και την αναγκαιότητα της θεραπευτικής άσκησης.

δ) Οργάνωση προγραμμάτων άσκησης και άθλησης είτε μόνο για τα μέλη του συλλόγου είτε σε συνεργασία με αντίστοιχους συλλόγους ελληνικούς ή ξένους καθώς και με το Δημόσιο ή τις Δημοτικές Αρχές.

ε) Διοργάνωση κοινωνικών δραστηριοτήτων και διαγωνισμών (π.χ. εορταστικές εκδηλώσεις, εκδρομές , απονομές βραβείων κλπ.).

στ) Δημιουργία Τράπεζας πληροφοριών και ιστοσελίδας στο διαδίκτυο.

 

Η εκπροσώπηση του Συλλόγου γίνεται μόνο από τα ιδρυτικά μέλη που έχουν εκλεγεί από τη Γενική Συνέλευση, η οποία προβαίνει στην εκλογή του Διοικητικού Συμβουλίου.

Στα ιδρυτικά μέλη ανήκουν κατηγορίες επαγγελματιών, που υποστηρίζουν την άσκηση ως μέσο βελτίωσης ή πρόληψης ή αντιμετώπισης χρόνιων παθήσεων του οργανισμού και είναι:

  1. διάφορες ειδικότητες ιατρών (παθολόγων, φυσιάτρων, ορθοπαιδικών, ενδοκρινολόγων, ψυχιάτρων κ.α.),
  2. εξειδικευμένων καθηγητών φυσικής αγωγής,
  3. διαιτολόγων ή διατροφολόγων,
  4. φυσιοθεραπευτών.

Μέλη του συλλόγου μπορούν να γίνουν μετά από αίτησή τους, όσοι επιθυμούν να βελτιώσουν την φυσική και ψυχική τους κατάσταση με την επίβλεψη εξειδικευμένου προσωπικού. Ο αριθμός των μελών αυτών του συλλόγου είναι απεριόριστος. Καθένας που επιθυμεί να συμμετέχει έχει το δικαίωμα να εγγραφεί ως μέλος του συλλόγου. Για την εγγραφή απαιτείται αίτηση του ενδιαφερομένου προς τον Σύλλογο.

map
Κεντρικό
Ροδόπης 48, Γλυφάδα 16675


Τηλέφωνο
210 96 28 612
Κινητό : 697 88 44 913
email : info[@]ygeia-athlisi.grΕγγραφή στο News Letter

captcha