Η άσκηση δεν είναι μόνο απαραίτητη για τους ενήλικες, αντιθέτως είναι αναγκαία και για τα παιδιά και τους έφηβους.

Τι είδους όμως άσκηση προτείνεται για τα παιδιά;

Το είδος της άσκησης που συστήνεται για τα παιδιά δεν είναι απαραίτητο να βρίσκεται μόνο στα πλαίσια γυμναστικής μιας αθλητικής δραστηριότητας. Αντιθέτως μπορεί να είναι ελεύθερης επιλογής του γονιού αρκεί να συμβαδίζει με τις προτιμήσεις του παιδιού. Η ένταση όμως αυτού του είδους άσκησης που θα επιλεχτεί θα πρέπει να είναι μέτριου βαθμού προκαλώντας λαχάνιασμα ή εφίδρωση.

Σε ποιούς απευθύνεται το κέντρο μας και ποιές υπηρεσίες προσφέρονται στο παιδί;

Το κέντρο θεραπευτικής άσκησης "Υγεία+Άθληση" προσφέρει υπηρεσίες μόνο σε παιδιά που έχουν ανάγκη να προλάβουν ή να αντιμετωπίσουν προβλήματα της υγείας τους. Σε αυτές τις περιπτώσεις ανήκουν παιδιά που:

1. είναι υγιή με κακή φυσική κατάσταση και επιβάλεται από τον ιατρό τους ή από τους γονείς τους να βελτιωθούν σε γρήγορο χρονικό διάστημα,

2. είναι υγιή με υψηλό ποσοστό σωματικού λίπους (υπέρβαρα),

3. είναι παχύσαρκα,

4. έχουν αδυναμία στα άνω ή κάτω άκρα (χέρια ή πόδια κ.α.) ανερξαρτήτως αιτίας,

5. πάσχουν από χρόνιες μυοσκελετικές και καρδιοαναπνευστικές παθήσεις (π.χ. νόσος Duchenne, μυική δυστροφία, άσθμα, καρδιακά προβλήματα κ.α.) και τους επιβάλει ο ιατρός τους να ασκηθούν.

Σε όλες τις παραπάνω κατηγορίες παιδιών εφαρμόζονται συγκεκριμένα εξατομικευμένα πρωτόκολλα άσκησης ανάλογα με τις ιδιαιτερότητες του παιδιού. Το πρόγραμμα εκγύμνασης είναι ατομικό και το παιδί αθλείται υπό τη συνεχή επιτήρηση και καθοδήγηση ειδικού αθλητικού επιστήμονα (κλινικού εργοφυσιολόγου). Το ασκησιολόγιο είναι ποικίλλο και περιλαμβάνει δυναμικές, ισοτονικές, ισομετρικές, διατατικές, πλειομετρικές, αερόβιες και αναερόβιες ασκήσεις. Πολλές φορές στις μικρές ηλικίες παιδιών (6-12 ετών) οι ασκήσεις γίνονται στα πλαίσια ενός παιχνιδιού όπως ασκήσεις με αλματάκια, κλωτσιές στον αέρα, ποδηλατάκι κ.α. Ο γονιός και ο ιατρός του παιδιού ενημερώνεται συστηματικά για την εξέλιξη και πρόοδο του παιδιού από τον υπεύθυνο του κέντρου θεραπευτικής άσκησης.

Οφέλη του προγράμματος άσκησης από τη συμμετοχή του παιδιού σας

Ενώ τα πρώτα οφέλη της άσκησης γίνονται αντιληπτά σε σύντομο χρονικό διάστημα (4-6 εβδομάδες) και συνοψίζονται στα παρακάτω:

1.   αύξηση μυικής δύναμης στα άνω και κάτω άκρα,
2.   βελτίωση κινητικότητας,
3.   βελτίωση ευκινησίας - ευλυγισίας,
4.   βελτίωση ευκαμψίας,
5.   καλύτερο έυρος κίνησης,
6.   ενδυνάμωση καρδιοαναπνευστικού συστήματος,
7.   καλύτερη νευρομυική συναρμογή και συντονισμός του σώματος,
8.   βελτίωση αντανακλαστικών και έλεγχος του σώματος,
9.   μείωση ποσοστού λίπους,
10. καλύτερη κοινωνικοποίηση του παιδιού με τα άλλα παιδιά.

Επίσης υπάρχει και η δυνατότητα προσφοράς των υπηρεσιών του κέντρου και στο σπίτι του παιδιού, κατ' όπιν συνεννοήσεως με τον υπεύθυνο.

map
Κεντρικό
Ροδόπης 48, Γλυφάδα 16675


Τηλέφωνο
210 96 28 612
Κινητό : 697 88 44 913
email : info[@]ygeia-athlisi.grΕγγραφή στο News Letter

captcha