Τι είναι η ευεξία και πώς μπορεί να επιτευχθεί;

Ευεξία είναι μια διαρκής και ενεργητική διαδικασία, στην οποία ο κάθε άνθρωπος αντιλαμβάνεται και μαθαίνει ότι υπάρχουν επιλογές που μπορούν να τον οδηγήσουν προς μια μακροβιότερη και ποιοτικότερη ζωή. Η άσκηση συμβάλλει αποτελεσματικά στην αύξηση του αισθήματος ευεξίας. Αυτό συμβαίνει γιατί ενεργοποιούνται κάποια κέντρα του εγκεφάλου, τα οποία απελευθερώνουν διάφορες ορμόνες τις λεγόμενες ενδορφίνες, οι οποίες δημιουργούν αυτό το αίσθημα.

Εφαρμογή προγράμματος άσκησης στο κέντρο "Υγεία+Άθληση'' για μια καλύτερη ποιότητα ζωής

Το αίσθημα της ευεξίας αποκτάται συνήθως όταν κάτι γίνεται ευχάριστα και όχι καταναγκαστικά. Γι'αυτό λοιπόν ένα ποικίλλο ασκησιολόγιο αερόβιας και αναερόβιας άσκησης συμβάλλει σημαντικά στη διατήρηση του αισθήματος ευεξίας με τρόπο τέτοιο ώστε ο αθλούμενος να μην εξαντλειθεί και τα παρατήσει. Έτσι ένα τέτοιου είδους πρόγραμμα ασκήσεων πρέπει να περιλαμβάνει:

1. ασκήσεις κινητοποίησης μεγάλων μυικών ομάδων και

2. διατάσεις διαφόρων μυικών ομάδων του σώματος.

Στο κέντρο θεραπευτικής άσκησης "Υγεία+Άθληση" ο ασκούμενος αθλείται υπό τη συνεχή επιτήρηση ειδικού αθλητικού επιστήμονα (εργοφυσιολόγου), ο οποίος ελέγχει τη σωστή στάση του σώματος σε κάθε άσκηση ενώ ταυτόχρονα καθορίζει τη συχνότητα, τη σειρά των ασκήσεων και τον αριθμό των επαναλήψεων της κάθε άσκησης για τους συμμετέχοντες ανάλογα με την φυσική κατάσταση του αθλούμενου.

Ποιούς αφορά ένα τέτοιο πρόγραμμα άσκησης;

Το πολύμορφο ασκησιολόγιο αφορά όλους όσους ενδιαφέρονται να κάνουν κάτι για για τον εαυτό τους για να βελτιώσουν την σωματική και ψυχολογική τους διάθεση. Όμως στο κέντρο θεραπευτικής άσκησης "Υγεία+Άθληση" τηρούνται τα επιτρεπτά όρια ασφαλείας αποφεύγοντας το ενδεχόμενο τραυματισμού ή/και μυικής εξάντλησης κατά τη διάρκεια ή ακόμη και μετά (24-48ώρες) την άσκηση.

Ποιά είναι τα οφέλη του συγκεκριμένου προγράμματος άσκησης;

Τα οφέλη του προγράμματος άσκησης αποκτούνται φορά με τη φορά της συμμετοχής του αθλούμενου. Εάν η συχνότητα συμμετοχής στην άσκηση είναι μεγάλη, τότε, τα οφέλη είναι πολλά όπως:

1. η αύξηση του αισθήματος ευεξίας,

2. η βελτίωση του μυοσκελετικού συστήματος,

3. η αύξηση της μυικής μάζας,

4. η βελτίωση του καρδιοαναπνευστικού συστήματος,

5. η μείωση του σωματικού λίπους και βάρους,

6. η βελτίωση της ψυχικής διάθεσης,

7. η ανακούφιση του σώματος από πόνους,

8. μια καλύτερη ποιότητα ζωής.

Επίσης παρέχονται υπηρεσίες του κέντρου σε άτομα που το επιθυμούν κατ' οίκον, κατ' όπιν συνεννοήσεως με τον υπεύθυνο.

map
Κεντρικό
Ροδόπης 48, Γλυφάδα 16675


Τηλέφωνο
210 96 28 612
Κινητό : 697 88 44 913
email : info[@]ygeia-athlisi.grΕγγραφή στο News Letter

captcha