Πώς επιτυγχάνεται η ενδυνάμωση αυχένα-ράχης-οσφύος;

Η πιο αποτελεσματική μυϊκή ενδυνάμωση αυχένα-ράχης-οσφύος για την πρόληψη και αντιμετώπιση ποικίλων προβλημάτων και ενοχλήσεων στις αντίστοιχες περιοχές του σώματος είναι η εφαρμογή ενός συγκεκριμένου προγράμματος θεραπευτικής άσκησης με συγκεκριμένη μεθοδολογία και τακτική, έτσι ώστε να ενδυναμώσει η ευαίσθητη μυική ομάδα του σώματος και ταυτοχρόνως να αποφευχθεί το ενδεχόμενο τραυματισμού.

Γι' αυτό λοιπόν στο κέντρο θεραπευτικής άσκησης "Υγεία+Άθληση'' εφαρμόζεται ένα εξειδικευμένο, ομαδικό ή ατομικό πρόγραμμα θεραπευτικών ασκήσεων (χωρίς χρήση μηχανημάτων) με σκοπό:

1. την πρόληψη των προβλημάτων του αυχένα-πλάτης-μέσης λόγω κακής στάσης σώματος ή μυοσκελετικών παθήσεων (π.χ. οστεοπόρωση, αρθρίτιδα κ.α.) ή ακόμη και καταπόνησης του μυοσκελετικού συστήματος οποιασδήποτε αιτίας,

2. την ενδυνάμωση των μυϊκών ομάδων της σπονδυλικής στήλης,

3. την ελάττωση του πόνου στις παραπάνω περιοχές του σώματος,

4. την βελτίωση της κινητικότητας και ευλυγισίας των άνω άκρων, των ώμων, της σπονδυλικής στήλης και του ισχίου και

5. τη συνολική μυϊκη ενδυνάμωση του σώματος (κοιλιακοί μυες, μυες των ποδιών κ.α.)

Η ιδιαιτερότητα και το πλεόνεκτημα του εν λόγω προγράμματος είναι η αδιάκοπη αλλά ήπιας έντασης άσκηση εφαρμόζοντας ισοτονικές ασκήσεις με χρήση ελαφριών αντιστάσεων και άλλου εξοπλισμού π.χ. θεραπευτικές μπάλες.

Επιπλέον χαρακτηριστικά όπως η συνεχής καθοδήγηση και επιτήρηση του ασκούμενου από εξειδικευμένο αθλητικό επιστήμονα και η έγκριση από τον ιατρικό κλάδο (ορθοπαιδικών, φυσιάτρων, παθολόγων και φυσιοθεραπευτών) καθιστούν το συγκεκριμένο πρόγραμμα άσκησης επιτρεπτό και κατάλληλο για όλες τις ηλικίες του πληθυσμού ακόμη και για τα άτομα Τρίτης Ηλικίας.

Ποιούς αφορά το πρόγραμμα αυχένα-πλάτης-μέσης;

Το πρόγραμμα συστήνεται σε όλους αρκεί να υπάρχει έγκριση του θεράποντα ιατρού σε περίπτωση που ο πόνος ή η πάθηση βρίσκεται σε έξαρση. Πιο συγκεκριμένα το εν λόγω πρόγραμμα άσκησης αφορά άτομα:

1. υγιή οποιασδήποτε ηλικίας που δεν έχουν ξαναγυμναστεί στο παρελθόν και επιθυμούν να ξεκινήσουν για να ενδυναμώσουν τις περιοχές του αυχένα-πλάτης-μέσης, 2. υγιή οποιασδήποτε ηλικίας που έχουν κακή στάση σώματος και επιθυμούν να βελτιωθούν σε γρήγορο χρονικό διάστημα,

3. Τρίτης Ηλικίας,

4. που πάσχουν από χρόνιες μυοσκελετικές παθήσεις της σπονδυλικής στήλης (π.χ. σκολίωση, οστεοπόρωση, λόρδωση, αρθίτιδα, δισκοπάθεια, κοίλες, αυχενικό σύνδρομο, κύφωση κ.α.),

5. που επιθυμούν να προλάβουν χρόνιες μυοσκελετικές παθήσεις της σπονδυλικής στήλης.

Επίσης παρέχονται υπηρεσίες του κέντρου σε άτομα που το επιθυμούν κατ' οίκον, κατ' όπιν συνεννοήσεως με τον υπεύθυνο.

map
Κεντρικό
Ροδόπης 48, Γλυφάδα 16675


Τηλέφωνο
210 96 28 612
Κινητό : 697 88 44 913
email : info[@]ygeia-athlisi.grΕγγραφή στο News Letter

captcha